فاطمه شکوهی سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان هدف از برگزاری این دوره را افزایش دانش ومهارت فراگیران در ارتباط با کنترل عفونت ، آشنائي با کنترل عفونت بيمارستاني ، احتیاط های استاندارد ، اصول استریلیزاسیون ، مدیریت امحاء پسماند های بیمارستانی ، اصول آموزش کارکنان و بیماران برای کنترل عفونت بیمارستانی بیان کرد.
وی در ابتدای بحث گفت: " تاریخچه کنترل عفونت در دنیا بسیار قدیمی است و از زمانی آغاز می شود،که برای مراقبت و درمان بیماران قرن چهارم میلادی در نقاط مختلف دنیا بیمارستان تاسیس گردید.عفونت بیمارستانی همزمان با گسترش بیمارستان ها همواره یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی بوده و با افزایش مدت اقامت بیمار در بیمارستان موجب افزایش ابتلا ومرگ و میر از این عفونت ها شده و در نتیجه هزینه های بیمارستانی را به شدت افزایش می دهد."
وی در ادامه افزود: عفونت های بیمارستانی قابل پیشگیری هستند. این عفونت ها می توانند خسارات جبران ناپذیری را به سیستم درمانی و بیماران وارد کنند. چهار عفونت مهم بیمارستانی شامل عفونت ادراری، عفونت ریوی، عفونت خونی و عفونت زخم جراحی می باشد و عفونت زخم جراحی به تنهایی می تواند به طور متوسط هفت روز مدت اقامت بیمار را طولانی تر کند. در این دوره بصورت عملی نیز توسط یکی از کادر درمان اصول رعایت کنترل عفونت آموزش داده شد.
شکوهی بحث خود را با این مضمون به پایان رسانید که :" استراتژیهایی که همواره در برنامه کنترل عفونت بیمارستانی باید مد نظر قرار گیرد،عبارتند از: فعال نمودن هر چه بیشتر کمیته های کنترل عفونت بیمارستانی ،برقراری نظام مراقبت عفونت های بیمارستانی،آموزش کارکنان و بویژه پرستاران کنترل عفونت،تاکید بر شستن دستها ، جداسازی مناسب بیماران(ایزولاسیون)، رعایت اصول احتیاطات استاندارد،ارزیابی موارد همه گیری و انجام مداخلات لازم،رعایت نکات و اصول گندزدایی،ضدعفونی و سترون سازی،دفع بهداشتی پسماندها،مراقبت از کارکنان و ایمن سازی آنها و محدودیت مصرف آنتی بیوتیک های وسیع الطیف."
در پایان از سرپرستار بخش داخلی- جراحی بدلیل فعال بودن در بیماریابی عفونت های بیمارستانی تقدیر و تشکر بعمل آمد.
انتهای پیام/ ه.ح-4050